טורטיות רכות וחמימות שעוטפות בתוכן נתחי חזה עוף, ירקות קלויים עסיסיים וטריים והמון טחינה גולמית מעודנת “בארכה” שעוטפת את הכל בעסיסיות. ארוחת צהריים שכל מי שאתם אוהבים ישמחו לקבל, והיא ממש לא מסובכת. מתכון מושלם לניצול שאריות של חזה עוף, למרות שזה כל כך טעים שמגיע לכם להכין חזה עוף במיוחד בשבילו!
רשימת המרכיבים ל-6 מנות
- 3 יחידות חזה עוף (פרפר ועוד חזה)
- 5 כפות שמן זית
- 2 כפות תבלין גריל עוף או פפריקה בשמן
- כף גדושה דבש
- מלח ופלפל לפי הטעם
ירקות קלויים:
- 3 פלפלים מכל הצבעים, שטופים חצויים ומגולענים חתוכים לרצועות עבות
- חציל קטן חתוך לפרוסות דקות
- 2 בצלים אדומים קלופים חתוכים לשמיניות
- 2 גזרים קלופים, חתוכים למקלות דקים
- 6 כפות שמן זית
- שיני שום קלופות מחצי ראש שום
- כף סוכר חום
- מלח ופלפל גרוס טרי לפי הטעם
להגשה:
- 6 טורטיות חמות
- ירקות טריים – עלי חסה, פרוסות מלפפון, עגבניות שרי חצויות (אם רוצים ומה שאוהבים)
- טחינה גולמית מעודנת “בארכה”
הוראות הכנה
- מכינים ירקות קלויים : מחממים תנור ל 180 מעלות.
- מעבירים את כל הירקות לקערה גדולה ומפזרים את שמן הזית, השום ושאר המרכיבים מעל ומערבבים כמו סלט עד שכל הירקות מצופים בכל.
- מסדרים בשכבה אחידה ככל שניתן על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. צולים בתנור עד שהירקות מזהיבים יפה ומתרככים בערך 30-40 דקות. אם יש צורך, מזליפים עוד שמן זית או כמה כפות מים (כדי לחסוך בשומן).
- בינתיים צולים את חזה העוף: מחממים מחבת חמה עם 2 כפות שמן זית. מניחים את חזה העוף על המחבת החמה. מפזרים על החלק העליון (שלא נוגע במחבת) תבלינים ומזלפים מעט שמן זית. כשחזה העוף נצלה יפה על צידו האחד הופכים צד ומתבלים שוב, מוסיפים דבש , מנמיכים את האש וצולים עד שהחזה מוכן.
- פורסים לנתחים דקים לפני ההגשה, פרוסות מחצי חזה לטורטייה אחת.
- להרכבת המנה: מחממים את הטורטיות לפי ההוראות שעל השקית (חימום של כמה שניות במיקרו או על מחבת חמה). מניחים על גבי הטורטייה בשליש המרכזי שלה מבחר מהירקות הקלויים, והטריים כך שלכל סועד יהיה מגוון עשיר, מסדרים מעל נתחי חזה עוף ומזלפים טחינה גולמית מעודנת “בראכה” בנדיבות. מגלגלים, עוטפים בנייר ומגישים מיד.