רשימת המרכיבים
- כוס טחינה גולמית מאיכות טובה
- 2/3 כוס מים
- מיץ מלימון אחד
- 2 שיני שום כתושות
- מעט פטרוזיליה קצוצה דק
- מלח לפי הטעם
הוראות הכנה
- מוזגים את הטחינה לקערה ומערבבים עם המים כשתי דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול.
הערות גיוון
ניתן להוסיף תבלינים לפי הטעם (פפריקה, כמון וכו’), עשבי תיבול או מעט שמן זית.
ליצירת טחינה ירוקה יש לטחון במעבד מזון כמות גדולה מאוד של פטרוזיליה.
ניתן להחליף את המים בעגבניה בינונית מרוסקת.