מדובר בקינוח הכי קל שתכינו בזמן הקרוב, ועם זאת, הוא יקבל המון המון מחמאות כיוון שהוא נראה מאוד מושקע. אנא אל תחששו מעבודה עם אטריות הקדאיף, הן עדינות אמנם אך אם תעבדו לפי ההוראות מובטח לכם קינוח פשוט מושלם. לצורך הקינוח נעשה שימוש בתבנית שקעים, אם אין לכם ניתן להשתמש גם בתבניות שקעים חד פעמיות מאלומיניום. אפשרי גם פרווה!
רשימת המרכיבים ל-18 סלסלות קדאיף
- חצי חבילת איטריות קדאיף מופשרת על פי ההוראות שעל גבי האריזה (250 גרם איטריות קדאיף)
- 150 חמאה או מחמאה מומסת
- 100 גרם אבקת סוכר
להגשה:
- גלידת וניל משובחת (חלבית או פרווה)
- טחינה גולמית מעודנת “בראכה”
- סילאן, דבש או מייפל טהור
- שקדים פרוסים קלויים, פיסטוקים קלופים קלויים וקצוצים או צנוברים קלויים
הוראות הכנה
- משמנים היטב תבנית שקעים או תבניות חד פעמיות ומחממים תנור ל 165 מעלות.
- בקערה, מניחים את אטריות הקדאיף המופשרות. מפזרים מעל חמאה מומסת ובעזרת מסננת מפזרים מעט מאבקת הסוכר. מערבבים בידיים בעדינות כדי לשמור על צורת האיטריות.
- מפזרים עוד אבקת סוכר ומערבבים, כך עד שכל האטריות מצופות בחמאה ובאבקת הסוכר.
- מסדרים את אטריות הקדאיף בצורה נאה בתבניות, ליצירת סלסלה או קן. מעבירים לתנור החם לאפייה של כ 10- 15 דקות, עד שהמאפים מזהיבים יפה. הקפידו לבדוק כל כמה דקות כי זמני האפייה משתנים מתנור לתנור והקדאיף נשרף בקלות. מוציאים ומצננים באופן מלא.
- אם לא משתמשים מיד ניתן לאחסן בקופסא אטומה יומיים שלושה או בהקפאה בקופסא אטומה זמן רב ולהוציא לפי הצורך.
- לפני ההגשה, מסדרים על צלחת הגשה סלסלת קדאיף, ממלאים בכדור גלידת וניל. מזלפים טחינה גולמית מעודנת “בארכה” בנדיבות ומעל סילאן, דבש או מייפל. מפזרים שבבי שקדים פרוסים או צנוברים קלויים.
הערות גיוון
- מי שאוהב טעם של מי ורדים יכול להוסיף כפית או יותר מי ורדים לחמאה המומסת וכך לקבל סלסלות קדאיף בטעם ים תיכוני דומיננטי.
- אם אין גלידה אפשר להכין קרם מהיר מהקצפת 2 שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב קר, שקית אינסטנט פודינג וניל וכפית מי ורדים.